judo türkiye tekirdağ 59 deniz şilli nelda uğur şilli

 
Tekirdağ'da Judo Eğitimi
 
 
   
   
 

 

                      

DÜNYA JUDO GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN 

28 EKİM 2012

 

                    IJF organize ettiği  ve tüm dünyada judo değerlerine adanmış bir tam gün Dünya Judo Günü, teşvik etmektedir.Dünyada  Birçok judocu Judo eğitimini kutlamak için özel bir etkinlik hazırlayacaktır.

                      Uluslararası Judo Federasyonu, kendi misyonları, ayrım  veya her türlü ayrımcılık olmaksızın, tüm sektörlerde judo sporunun geliştirme görevi vardır. Usta Jigoro Kano 1882 yılında judo'yu  yarattığı zaman, ben bir eğitim aracı yaratmak istedim ve  Bu Judo'nun  temelidir.

                      Geçen yıl ilki fantastik bir başarıydı.Tüm katılımcılar ve onların yaratıcılığı sayesinde parlak faaliyetleri 50'den fazla yerde beş kıtada düzenlenmiştir.Dünya Judo Günü ilk teması 'SAYGI' oldu.

                    2012 yılında, "HERKES İÇİN JUDO" ana teması olarak seçildi. Tüm insanlar arasında ne olursa olsun sosyal durum, cinsiyet, fiziksel veya zihinsel kapasiteleri farklı olabilir. Tatami üzerinde bu farkın olmadığı , herkesin eşit olduğu , beyaz judogi ile sembolize edilir.

                   28 Ekim Jigoro Kano'nun  doğum günü, judo ve onun değerleri hakkında tüm dünyada farkındalık günüdür. Bu gün tüm judocular  için: "bütün uygulayıcıları, kulüpleri, ulusal federasyonlar ve Kıta Sendikaları judo büyüklüğünü vurgulamak için kutluyoruz..

  

 
 
 
 

I.J.F.   E.J.U.   G.S.G.M.   Türkiye Judo Federasyonu   Tekirdağ G.S.İ.M   Tekirdağ Belediye Başkanlığı